Asiantuntemukseen perustuva myynti (407)

Myyntityylillä on väliä! Asiantuntemukseen perustuva myyntityyli sopii parhaiten silloin, kun myyjän tai pikemminkin myyvän osapuolen on omalla asiantuntijuudellaan vakuutettava asiakkaansa. Myyjä ja/tai asiakasvastuullinen, miten tunnistat asiantuntemusta vaativat myyntitilanteet? Entä mikä tekee myyjästä asiantuntevan? 

Erilaiset myyntitilanteet vaativat erilaisen lähestymistavan, näkemyksiä, joilla pystytään herättämään asiakas. Mercurin Myyntityyli –valmennuksissa kokeneet myyjät paneutuvat erilaisten myyntitilanteiden arviointiin ja tunnistamiseen. Ja tietenkin siihen, miten oma ja yrityksen myyntiprosessi ja lähestymistapa on erilainen eri tilanteissa.

Valmennuksen sisältö

Katso, mitä tähän valmennukseen osallistuneet ovat kommentoineet:

 

Jaa linkki

Asiantuntemukseen perustuva myynti -otsikkokuva
Kesto
6 kk (sis. 2 valmennuspäivää)
Seuraavat valmennuspäivien aloitukset
Kieli
suomi
Hinta
1990 € + ALV

Hinta sisältää valmennuspäivien lisäksi 6 kk rajattoman, henkilökohtaisen käyttöoikeuden Mercuri Online -verkkokirjastoon. Ilmoittautumisen yhteydessä veloitetaan verkkokirjasto- ja varausmaksuna 500 euroa / hlö. Osallistuja saa verkkokirjaston käyttöönsä, kun valmennuksen varausmaksu on maksettu. Valmennuksen loppulasku(t) erääntyy ennen kunkin valmennusjakson alkua, maksuehto 14 päivää netto, hintoihin lisätään arvonlisävero (ALV rek.).

Majoitus- ja ruokailukustannukset ja mahdolliset oheisohjelmat (esim. kuntotesti) eivät sisälly Mercurin valmennusten hintoihin, ellei valmennuksen tiedoissa ole toisin mainittu. Valmennuspäivät toteutetaan vahvistetun aikataulun (www.mercurikoulutus.fi) mukaisesti hotellissa / kokouskeskuksessa, ja osallistuja/yritys maksaa valmennuspäiviin kuuluvat kahvi- ja lounastarjoilut sekä kokoustilat ja oheispalvelut ja mahdollisen majoituksen suoraan palveluiden tarjoajalle.

Katso tästä ilmoittautumis-
ja peruutusehdot

Pyydä räätälöity tarjous /
ota yhteyttä

Tulosta

Miten ohjaat asiakasta keskustelemaan todellisista ja piilevistä tarpeistaan. Asiakkaan tulee kokea, että ratkaisua rakennetaan tiiviissä yhteistyössä ja niin, että ratkaisuehdotus on juuri hänen tilanteeseensa oikea. Tunnista asiantuntemusta vaativat myyntitilanteet ja tee itsestäsi asiantunteva myyjä. Tällä videolla valmentajamme Petri Maliranta kertoo myyntityyleistä ja -tilanteista - ja millainen on asiantuntemukseen perustuva myynti.

Seuraavat ajankohdat

Asiantuntemukseen perustuva myynti -valmennuksen sisältö

Opi ohjaamaan asiakasta keskustelemaan todellisista ja piilevistä tarpeistaan. Asiakkaan tulee kokea, että ratkaisua rakennetaan tiiviissä yhteistyössä ja niin, että ratkaisuehdotus on juuri hänen tilanteeseensa oikea. 

Valmennuspäivillä työskentelemme tiiviisti asiantuntevan myyntityön parissa (alustuksia ja keskustelua, henkilökohtaisia tehtäviä ja ryhmätöitä, tilanneharjoituksia ja oman työn analyyseja), ja lisäksi käytössäsi on Mercuri Online -verkkokirjasto 6 kk ajan

Asiantuntemukseen perustuva myynti

  • milloin ja miten hyödynnät

Asiantuntemukseen perustuvan myynnin avaintilanteet

Asiantuntevan myyjän lisäarvo

Tuote- tai palvelutarjonnan menestystekijöiden osoittaminen

Luottamus asiantuntevassa myyntityössä

Ratkaisun rakentaminen yhteistyössä asiakkaan kanssa

Käytäntöön viennin varmistaminen ja henkilökohtainen toimintasuunnitelma

Tutustu Mercuri Online verkkokirjastoon

Valmennus sisältää 6 kk Mercuri Online -verkkokirjaston rajattoman käytön

Lue lisää